Direct naar de contentDirect naar de footer

Heerlijk wandelen

Geniet van de groene omgeving vanuit het hotel. U kunt achter het hotel direct het groene boslandschap intrekken.

Koninklijk Landgoed De Horsten
Vanuit Hotel de Gouden Leeuw kunt u te voet vertrekken richting het Koninklijk landgoed De Horsten. Dit prachtig landschap tussen Wassenaar, Den Haag en Voorschoten beschikt over vele wandelpaden en mooi natuurschoon met beken en vijvers. Uiteraard ontbreekt het Koninklijk huis niet op het landgoed. De woonplaats van onze Koning Willem Alexander met Koningin Maxima en de drie kinderen.

'TOP' wandelroutes
TOP staat voor Toeristisch Overstappunt. Dit is een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Hotel de Gouden Leeuw is het startpunt voor 3 wandelroutes. Het startpunt is te herkennen aan de groene, stalen halm van 5,5 meter hoog op het parkeerterrein van Hotel de Gouden Leeuw.

De routes kunt u ook downloaden op uw telefoon of in de betreffende app via Toproutenetwerk.

Marskramerpad
Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

* Om te wandelen door het landgoed “De Horsten” dient een toegangskaartje te worden gekocht bij de entree. Het landgoed is niet toegankelijk voor honden en fietsers. In de zomerperiode kan in De Horsten gewandeld worden tussen 09:00 en 19:30 uur. Het landgoed is tussen 1 september en 1 april op maandag gesloten.