Direct naar de contentDirect naar de footer

Heerlijk wandelen

Geniet van de groene omgeving vanuit het hotel. U kunt achter het hotel direct het groene boslandschap intrekken. Dit prachtig landschap tussen Wassenaar, Den Haag en Voorschoten beschikt over vele wandelpaden en mooi natuurschoon met beken en vijvers. Uiteraard ontbreekt het Koninklijk huis niet op het landgoed.

'TOP' wandelroutes
TOP staat voor Toeristisch Overstappunt. Dit is een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Hotel De Gouden Leeuw is het startpunt voor 3 wandelroutes. Het startpunt is te herkennen aan de groene, stalen halm van 5,5 meter hoog op het parkeerterrein van Hotel De Gouden Leeuw.

De routes kunt u ook downloaden op uw telefoon of in de betreffende app via Toproutenetwerk.

Overige routes in de omgeving
In de omgeving vindt u meerdere verrassende routes. Bekijk alle routes via de website van o.a. Duin Horst & Weide en Nationaal Park Hollandse Duinen. Enkele suggesties:

 • Voorschoten 10 kilometer
  Via agrarisch gebied en de woonbebouwing van Voorschoten loop je langs Huis Ter Wadding; een mooi bewaard landschapspark inclusief 18de-eeuws landhuis.
 • Leidschendam 2,6 kilometer
  Dit is een korte wandeling door het centrum van Leidschendam. De tocht leidt langs de grens van de waterschappen Rijnland en Delfland.
 • Landgoederenroute Wassenaar 12 kilometer
  De wandelroute leidt langs een fraaie reeks buitenhuizen met parken als De Paauw en Backershagen, die in de 19de eeuw deel uitmaakten van het bijna 600 hectare grote grondgebied van prins Frederik der Nederlanden. Onderweg komt u ook andere buitenplaatsen tegen, waar in de parken soms nieuwe villa’s zijn gebouwd.
 • Marskramerpad
  Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

* Om te wandelen door het landgoed “De Horsten” dient een toegangskaartje à € 1,00 per persoon te worden gekocht bij de entree. Het landgoed is niet toegankelijk voor honden, fietsers en drones. Van 1 april tot 1 oktober is het landgoed dagelijks geopend van 9.00-19.30 uur.