Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Proeverij de Gouden Leeuw

    24,50

    Etagière voor 2 personen met een selectie van onze beste voorgerechten

  • Sashimi zalm/tonijn

    12,50

    Verse rauwe zalm en tonijn van de Versmarkt, zeewiersalade, Japanse mayonaise

  • Gerookte zalm

    13,50

    Gerookte zalm

  • Hollandse garnalen

    16,75

    85 gram, geserveerd met cocktailsaus

  • Noorse garnalen cocktail

    9,75

    85 gram, geserveerd met cocktailsaus

  • Trio van vis

    14,75

    Gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen

  • Vis hors-d'oeuvre

    13,75

    Basis salade, kerrie-krabsalade, gerookte zalm, gerookte paling en Noorse garnalen

  • Vlees hors d'oeuvre home-made

    11,75

    Basis salade, ham, fricandeau, salami, rosbief, paté en Holland's zuur

  • Steak tartaar

    12,50

    Rauw, truffelcrème en zacht eitje

  • Rundercarpaccio met pesto of truffelcrème

    11,95

    Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten

  • Rauwe ham met meloen

    9,75
Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Rock shrimps

    14,95

    Grote garnalen, panko-tempura beslag, gefrituurd, hete salsa sesam en lente ui

  • Escargots

    11,50

    Boeren slakken uit Groningen gegratineerd met kruidenboter

  • Franse uiensoep

    6,00

    Gegratineerd met kaas

  • Champignons op toast

    8,75

    Gegratineerd met Parmezaanse kaas

  • Pomodori tomatensoep *

    5,50
    * Vegetarisch
  • Franse uiensoep

    6,00

    Gegratineerd met kaas

  • Vissoep van de chef

    8,50

    Geserveerd met garnituur uit de zee

  • Oma's kippensoep

    6,00

    Met vermicelli en stukjes kip

Salade

Salade

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Caesar salade

    13,50

    Romeinse sla, gepocheerd ei, croutons, Parmezaan, klassieke Caesardressing met ansjovis

    Uitbreiden met: avocado +2,00 / geplukte kip +2,50 / gamba + 4.75

    Klein 10,50
  • Salade geitenkaas *

    13,75

    IJsbergsla, rucola, warme geitenkaas, honing, appel, walnoten en mosterddressing

    * Vegetarisch
    Klein 10,75
  • Rucola salade

    12,75

    Vijgen, rauwe ham, Gorgonzola en walnoten

    Klein 9,75
  • Salade van de chef

    10,75

    Groene asperge in tempura, kropsla, gegrilde groentes, gepocheerd ei en dragon mayonaise

  • Salade Nicoise

    9,75

    Tonijn, krieltjes, haricots vert, rode ui, tomaat, olijven en citroen olie

  • Burrata

    12,50

    Verse zachte mozzarella met tomaat, gegrilde paprika en basilicum pesto

Vega

Vega

Vegetarische gerechten
  • Truffel pasta *

    15,75

    Verse pasta, truffel roomsaus, rucola, Parmezaanse kaas en een gepocheerd ei

    * Vegetarisch
  • Veggieburger *

    14,75

    Tofuburger, hummus, Cheddar, ijsbergsla, augurk, ui, tomaat en hamburgersaus

    * Vegetarisch
  • Groene asperges *

    17,75

    Gegrilde groene asperges, gepocheerde ei, witte wijnsaus en truffelparels

    * Vegetarisch
  • Portobello *

    15,50

    Gevuld met paddenstoelen risotto en Parmezaanse kaas

    * Vegetarisch
Pasta

Pasta

Pasta
  • Truffelpasta

    15,75

    Verse pasta, truffel tapenade, rucola, Parmezaanse kaas en een gepochererd ei

  • Pasta Vongole

    18,25

    Verse pasta met schelpen, groene kruiden en knoflook

  • Pasta Carbonara

    15,75

    Verse pasta, ei, Panchetta, Parmezaanse kaas

Burgers

Burgers

Royale burgers
  • Hamburger

    13,75

    Hamburger, ijsbergsla, spek, ui, augurk, tomaat en hamburgersaus

  • Speciaal

    14,75

    Hamburger, gebakken ei, ijsbergsla, spek, ui, augurk, tomaat en hamburgersaus

  • Cheeseburger

    14,75

    Hamburger, Cheddar, ijsbergsla, spek, ui, augurk, tomaat en hamburgersaus

  • Veggieburger *

    14,75

    Tofuburger, hummus, Cheddar, ijsbergsla, augurk, ui, tomaat en hamburgersaus

    * Vegetarisch
  • Zalmburger

    16,50

    Burger van zalmfilet, krulsla, wakame, tomaat en zeewier ravigotesaus

Vlees

Vlees

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Wiener schnitzel

    16,50
  • Schnitzel

    17,50

    Schnitzel, champignons, ui, pepersaus

  • Holsteiner Schnitzel

    17,50

    Gebakken ei, huisgemaakte appelmoes met kers

  • Cordon bleu

    16,50

    'Beter leven' Cordon Bleu met brie of kaas

  • Varkenshaas

    18,50

    champignonroomsaus

  • Duitse biefstuk

    17,50

    gehakte biefstuk met gebakken uien

  • Pepersteak

    20,50

    met pepersaus

  • Kogelbiefstuk

    21,00

    spek, ui, champignons en kruidenboter

  • Tournedos

    26,50

    met Stroganoffsaus (graan gevoerd rund)

  • Chateau briand voor 2 personen

    52,50

    Gesneden ossenhaas, ui, champignons, Stroganoff en pepersaus. In de oven gegaard; langere bereidingstijd

Vis

Vis

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Sliptong

    23,50

    Drie gebakken sliptongetjes

  • Noordzee tong

    35,00

    In roomboter gebakken zeetong;

    Picasso garnituur € 3,00 toeslag

  • Tong Picasso

    38,50

    In roomboter gebakken zeetong met warm fruit en gember

  • Scholfilet

    19,50

    Uit de oven, wilde spinazie en tomaten salsa

  • Zalmfilet

    21,50

    Gegrild, tomatenrisotto en witte wijnsaus

  • Kabeljauw

    22,50

    Gebakken, seizoengroenten en grove mosterd saus

  • Hele forel

    22,50

    Met tuinkruiden gevulde forel uit de oven, geserveerd met lauwwarme venkel salade en sinaasappel-kerrieboeter

In onze keuken wordt er gewerkt met ei, gluten, lupine, melk, mosterd, noten, pinda’s, schaaldieren, selderij, sesam, sulfiet, vis en weekdieren. Mocht u hiervoor allergisch zijn, wilt u dat laten weten aan de restaurant manager, dan kunnen wij hierop inspelen. 

Specialiteiten

Specialiteiten

Authentiek bereid
  • Surf & Turf

    23,50

    Gamba en Noord Amerikaans rundvlees met rode wijnsaus en een taartje van knolselderij

  • Rib Eye

    24,50

    250 gram, geserveerd met beurre café de Paris en dunne Franse frietjes

  • Kippetje

    16,50

    Gegrilde kip van de Versmarkt, verse appelmoes, dikke frieten

  • Spare ribs uit eigens slagerij

    18,50

    Gemarineerde spare ribs, twee koude sauzen

  • Steak tartare XL (rauw)

    17,50

    Truffelcrème, gepocheerd ei, Caesar salade, oma's frites, zure mayonnaise

  • Kalfslever

    18,25

    met gebakken ui, spek en appel

  • Mixed grill

    19,50

    Varkens medaillon, biefstukje, gemarineerde kip en spare rib geserveerd met BBQ saus

Gerechten voor de kleine eter

Gerechten voor de kleine eter

Voor de kleine eter
  • Sliptong

    17,50

    Twee gebakken sliptongetjes

  • Lady zalm

    16,50

    Gegrild, tomatenrisotto en witte wijnsaus

  • Lady Steak

    16,50

    120 gr biefstuk met pepersaus

Desserts

Desserts

onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Romanoff

    7,75

    Licht geslagen room met crème de cassis, aardbeien en vanille roomijs

  • Panna cotta

    6,75

    Italiaans room dessert, rood fruit coulis

  • Dame Blanche

    7,00

    Vanille roomijs, slagroom en warme chocolade saus

  • Van der Valk Sorbet

    7,50

    Fruitcocktail, vanille roomijs, frambozen sorbetijs, frambozensaus, slagroom

  • Pina Colada

    7,00

    Gemarineerde ananas, kokos roomijs en pinda crème

  • Suikervrij dessert

    7,00

    Vers fruit met suikervrij vanille & aardbeien roomijs

  • Mont Blanc

    8,50

    Vanille & chocoladeroomijs, advocaatmousse en warme chocolade saus

  • Café glacé

    7,00

    Koffiecrème, vanille- en koffieroomijs, mokkasaus en crumble

  • Crème brûlée

    7,50

    Huisgemaakte custard, gekarameliseerd, vanille roomijs

  • Extra slagroom

    0,50
  • Rood kaasplankje

    10,50

    TMorbier (RM), Rulo Di Capra, Sao Jorge Dop (RM) en Cabrales Dop (RM) met kaas en Valk Versmarkt

  • Glas Port

    3,00
  • Moscatel Floralix Oro

    4,00

    (Moscatel) - Miguel Torres

    Spanje, Penedes; door toevoeging van brandy verrassend pittige smaak