Direct naar de contentDirect naar de footer
Scheveningen
Scheveningen
Noordwijk
Katwijk
Wassenaar

Zee en strand

Voorschoten is een prachtige startplaats om de stranden van de Zuid-Hollandse kust te verkennen. Scheveningen, Wassenaar, Katwijk en Noordwijk zijn snel te bereiken, zowel op de fiets als met de auto of met het openbaar vervoer.

SCHEVENINGEN

Eén van de bekendste en grootste stranden van Nederland is Scheveningen. Het strand van kilometers lang, waar elk jaargetijde wat te beleven is. Ga heerlijk zonnen op het strand, zwemmen in zee, genieten van een wijntje bij één van de strandtenten of struin over de gezellige boulevard.

Iets actievers in gedachten? De haven leent zich uitstekend voor sporten om bijvoorbeeld te surfen. Bij de haven ligt ook het 'The Hague Beach Stadium', het grootste stadion voor outdoor beachsport in Nederland. In het stadion, dat gratis toegankelijk is voor het publiek, vinden gedurende de zomermaanden verschillende topsportevenementen plaats, zoals beachvolley- en beachsoccerwedstrijden.

Auto: 16 km / ± 20 min.
Fiets: 13,6 km / ± 40 min.
OV: Gemiddelde reistijd ± 1 uur

WASSENAAR

Meer op zoek naar rust? Het 8 km lange strand van Wassenaar is relatief rustig en perfect om even helemaal bij te komen. Aan het strand liggen verschillende paviljoens voor een hapje en een drankje.
Het uitgestrekte duingebied leent zich overigens uitstekend voor een mooie wandeling.

Auto: 16 km / ± 25 min.
Fiets: 13,3 km / ± 45 min.
OV: Gemiddelde reistijd ± 55 min.

KATWIJK

Katwijk is een echte familiebadplaats. Het beschikt over een 4 km lang zandstrand met meerdere paviljoens, een 2 km lang wandelboulevard en een jachthaven met open verbinding naar watersportgebieden. Achter het strand ligt het winkelcentrum 'Zeezijde' waar, gedurende de zomermaanden, iedere dinsdag een toeristenmarkt is.

Auto: 21 km / ± 30 min.
Fiets: 16,0 km / ± 45 min.
OV: Gemiddelde reistijd ± 55 min.

NOORDWIJK

Noordwijk aan Zee heeft meerdere stranden. Ten eerste de stranden aan de noord- en zuidboulevard, ten tweede de Duindamse- en Langevelderslag, die richting Zandvoort liggen.

Door de ligging hebben zowel de Duindamse- als de Langevelderslag een heel andere sfeer dan de stranden aan de beide boulevards nabij het centrum. De strandafslagen zijn omgeven door natuur, duinen en rust.
De Duindamseslag is alleen bereikbaar via een loop-/fietspad door de duinen. Aan het einde van de Langevelderslag ligt St(r)andplaats Nederzandt, dat wel bereikbaar is met de auto.

Auto: 26,5 km / ± 35 min.
Fiets: 11,5 km / ± 65 min.
OV: Gemiddelde reistijd ± 65 min.