Direct naar de contentDirect naar de footer

Scheveningen

Scheveningen staat bekend om haar lange boulevard en heerlijke strand. Bezoek ook eens het winkelcentrum, dorp en de haven.

BOULEVARD

De nieuwe Scheveningse boulevard ten zuiden van het Kurhaus is een ontwerp van de Spaanse architect Manuel de Sola-Morales. De welvingen van het duinlandschap, de krommingen in de kustlijn heeft hij laten doorkomen in de het gloeiend golvende ontwerp van de boulevard. Op de boulevard van Scheveningen is een gratis toegankelijk beeldenterras. De meer dan twintig kunstwerken beelden verschillende sprookjes uit zoals Hans & Grietje en Gulliver. Een tip, fotografeer de glanzende beelden met de ondergaande zon op de achtergrond, een prachtig schouwspel.

PALACE PROMENADE

De Palace Promenade, het veelzijdige en overdekte winkelcentrum is alle dagen van het jaar geopend. Zo kunt u weer of geen weer er altijd comfortabel winkelen.

Naast het winkelen is dit winkelcentrum ook voorzien van leuke recreatie. Naast de speelhallen, casino's en het bowlingcentrum heeft de Palace Promenade sinds kort ook een nieuw soort vermaak erbij namelijk het Glow in the dark Golf. Dé nieuwe sensationele attractie in de Palace Promenade. Door de fluorescerende banen is midgetgolf nog nooit zo leuk geweest. Fluorescerende banen komen ook terug bij het discobowlen. De laserstralen en de verschillende gekleurde discolichten bewegen mee op de maat van de muziek. De rookmachines zorgen voor een optimale beleving. Kortom genoeg te doen in de Palace Promenade.

DORP

Naast de Palace Promade kan er ook heerlijk gewinkeld worden in de Keizerstraat. Met meer dan 100 winkels is er geen ultiem shopgevoel zonder de Keizerstraat te hebben bezocht.

De ligging van de kerk aan de Keizerstraat benadrukt de centrale plaats die deze straat eeuwenlang heeft ingenomen. De straatnaam komt voor zover bekend het eerst voor in een transportregister uit 1561.

HAVEN

Ook het traditionele Scheveningen is met zijn tijd meegegaan. Maar ondanks een ingrijpende modernisering van de haven is het karakter van de historische vissersplaats niet aangetast.

Scheveningen Haven is een dynamisch decor voor sfeervol flaneren en smakelijke intermezzo's. Uitrusten op een terras aan de kade; de smaak van verse vis - zo van de afslag - in één van de vele havenrestaurants; zien wat Scheveningen was en geworden is in Muzee Scheveningen. Ook biedt de haven volop aanbod voor winkelend publiek. Scheveningen Haven is nog altijd het domein van de vissers. Traditionele en moderne schepen liggen er zij aan zij, naast de goed geoutilleerde jachthaven. Het is er één en al bedrijvigheid. Leuk om de Scheveningse kustlijn eens van de andere kant te bekijken.