Direct naar de contentDirect naar de footer

Leiden

Leiden heeft veel te bieden. De stad heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad.

KUNST EN CULTUUR

Deze historische stad zal u met haar charme, haar klasse, haar gezelligheid en haar verborgen schatten bekoren. Leiden is verrassend verrijkend, prikkelt uw nieuwsgierigheid en nodigt u uit een kijkje te nemen in haar roemrijke verleden, te genieten van haar waardevolle heden en uit te kijken naar haar veelbelovende toekomst.

Leiden heeft fantastische musea. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt en Lievens, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

VAREN

Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Om over al die grachten en singels te komen heb je bruggen nodig. De Leidse binnenstad telt er maar liefst 88! Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. De Leidse rederijen hebben een breed aanbod in rondvaarten en arrangementen, maar u kunt ook zelf een bootje huren. Vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit.

De Leidse grachten voeren langs de musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels. Daarnaast vindt u op de vele plekken nabij de grachten eet- en drinkgelegenheden. Vaak met het terras direct aan het water.

Leiden is ook een prima vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. De Kaag en het Braassemmermeer liggen om de hoek en ook vaart u zo naar plaatsen als Katwijk, Delft en zelfs Rotterdam

WINKELEN

Leiden is, met meer dan duizend winkels en horeca in het centrum, winkelstad bij uitstek. Op deze pagina stellen de zes veelzijdige winkelgebieden in het centrum zich aan u voor. U zult zien dat er voor ieder wat wils is! Wij nodigen u van harte uit om Leiden te komen ontdekken.

Breestraat
De Breestraat is met recht de straat met het breedste aanbod. De straat ademt creativiteit en herbergt een mooie mix van grote en kleine winkels in tal van genres. Waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Een straat waar eenieder zich thuis voelt. Wist u dat.... de Breestraat een hoogteverschil van 3,5 meter heeft en de stip in het midden ook daadwerkelijk het midden van Leiden is?

Pieterskwartier
Onder de imposante Pieterskerk is winkelen een ware ontdekkingsreis. Een authentiek stukje Leiden vol verrassende boetiekjes, bijzondere winkels en gezellige intieme horeca. Een betoverende wandeling door heden en verleden.

Doezastraat
Het fijne van de Doezastraat is dat je er altijd kan parkeren. En het is zo veelzijdig. Alle dagelijkse boodschappen zijn er te koop, we boeken er onze vakanties, kopen er onze sportbenodigdheden en ook voor onze kleine spruit in spé kunnen we er terecht.