Direct naar de contentDirect naar de footer

Delft

Wist je dat het originele Delfts blauw alleen nog in Delft wordt gemaakt? Dat is al een reden om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad.

KUNST EN CULTUUR

Musea
In Delft vindt u de meest uiteenlopende musea. Zo vindt u er deRoyal Delftaan de Rotterdamseweg. Hier maakt u een reis door de geschiedenis en het productieproces van het eeuwenoude Delfts Blauwe aardewerk. U krijgt een schilderdemonstratie en brengt een bezoek aan de fabriek. Ook maakt u kennis met de iconen van Delft: het Koningshuis en Johannes Vermeer in de themakamers.
Museum Prinsenhof is gelegen in het St. Aghataklooster, het voormalige woonhuis van Willem van Oranje. Hier beleeft u de Nederlandse geschiedenis.
Het Vermeer Centrum geeft u een kijkje in het leven van de beroemde schilder Johannes Vermeer. In de Botanische Tuin van de TU Delft vindt u een verzameling aan technische planten, welke vrijwel allemaal door mensen worden gebruikt. In het museum Paul Tetar van Elven vindt u een collectie aan schilderijen, aardewerk en porselein in één van de best bewaarden interieurs van Nederland.

Galeries
In diverse galeries vindt u een grote verscheidenheid aan beeldende kunst, keramiek en schilderijen. Maak kennis met de verschillende stromingen die deze artistieke plaats te bieden heeft.

WANDELEN EN WINKELEN

Maak een wandeling door de historische binnenstad. Delft biedt volop wandelroutes, aangepast naar uw interesses. Wandel bijvoorbeeld langs het stadhuis, de Waag, de Oostpoort en de oude kerk. Breng een bezoek aan de stadsgevangenis en de Nieuwe Kerk, waar Prins Willem van Oranje is begraven.

De markt
Een bezoek aan de markt behoort tot één van de hoogtepunten van Delft. Het sfeervolle plein wordt omarmd door het oude Stadhuis en de Nieuwe Kerk. Rust uit op één van de gezellige terrassen, bezoek de souvenirwinkels met echt Delfts blauw of neem een kijkje in de andere speciaalzaken. Op donderdag tussen 10:00 en 17:00 uur staat de markt er.

Winkelen aan de gracht
Ten noorden van de markt vindt u bijzondere snuffelwinkeltjes, leuke galeries en speciaalzaken in prachtige grachtenpanden. De panden beschikken over de mooiste gevels en herbergen leuke winkeltjes als een chocolaterie, boekhandel, theewinkels en unieke kledingboetieks. Tip: in de zijstraatjes vindt u ook leuke winkeltjes!

De Breestraat
Vanaf het station loopt u via de Breestraat de binnenstad in. Geniet vanaf hier al van de meest gezellige en uiteenlopende winkels.

Overig
Nog niet uitgekeken? Breng dan ook een bezoek aan de Oude en Nieuwe Langendijk of de moderne winkels in de Veste waar u onder andere de H&M, The Sting, C&A, Steps en Didi vindt.