Direct naar de contentDirect naar de footer

Amsterdam

In Amsterdam is een hoop te zien en beleven. Bezoek het Van Gogh museum, het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Dwaal door de smalle straatjes langs de grachten en neem een kijkje in één van de vele bijzondere winkels. Ga 's avonds heerlijk uit eten en breng een bezoek aan het theater of een trendy club.

WINKELS

Bent u op zoek naar meer bijzondere winkels? Dwaal dan bijvoorbeeld door de smalle straatjes tussen de historische grachten of in het Spiegelkwartier. Tegenover het Rijksmuseum vindt u de antiquairs en de speciaalzaken, elk met een onmiskenbaar eigen sfeer en stijl.

Op jacht naar koopjes
Bent u op zoek naar koopjes, beproef uw geluk op de Amsterdamse markten. Bloemen, groente en fruit, tweedehands boeken, kleren en huisraad, waar anders dan op de markt koopt u zo voordelig uw spullen? Boven alles is de gezellige sfeer op de Amsterdamse markten al een prima te reden voor een bezoek. De Amsterdamse sfeer ligt voor het opscheppen, niet in de laatste plaats vanwege de marktkooplui die vaak in onvervalst Amsterdams hun waar aanprijzen.

Tussen kunst en kitsch
Hedendaagse kunst, abstracte kunst, glaskunst. Amsterdam kent vele galeries waar u kunst kunt vinden. Het aardige van een wandeling langs de galeries is, dat u in korte tijd een boeiende ontdekkingstocht kunt maken langs veel verschillende stijlen en technieken. Er is voor elk wat wils. Komt bij dat de meeste galeries zich in schilderachtige straatjes (Spiegelstraat) bevinden.

Spiegelkwartier Kunst & Antiek
Tegenover het Rijksmuseum ligt het Spiegelkwartier. Hier vindt u 70 antiquairs en galeries waaronder diverse specialisten van het programma Kunst en Kitsch. Of u op zoek bent naar een Karel Appel of een Art Deco ring, een Delftblauw tegeltje of Romeins of modern glas. Grote kans dat u hier slaagt!

Openingstijden winkels
De meeste winkels zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag openen de winkels over het algemeen ook om 9.00 uur en sluiten ze om 17.00 uur. Op maandag zijn de winkels vanaf 13.00 uur geopend (warenhuizen meestal vanaf 11.00 uur). In Amsterdam Centrum is het koopavond op donderdag tot 21.00 uur en elke week koopzondag van 12.00 uur 19.00 uur.

MUSEA

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum in Amsterdam is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het museum is sinds 1885 gevestigd in het Rijksmuseumgebouw, ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers.

Voor meer informatie ga naar: Rijksmuseum

Van Gogh museum
Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis...

Voor meer informatie ga naar: Gogh Museum