Direct naar de contentDirect naar de footer

Heerlijk fietsen

Hotel De Gouden Leeuw ligt midden in het gebied Duin Horst & Weide. Dit open gebied tussen Den Haag en Leiden beslaat de kust en de duinen (Duin), de landgoederenzone en het strandwallenlandschap (Horst) en de Vlietzone met de droogmakerijen en het veenweidegebied (Weide).

'TOP' fietsroutes
TOP staat voor Toeristisch Overstappunt. Dit is een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Hotel De Gouden Leeuw is het startpunt voor 3 fietsroutes. Het startpunt is te herkennen aan de groene, stalen halm van 5,5 meter hoog op het parkeerterrein van Hotel De Gouden Leeuw.

De routes kunt u ook downloaden op uw telefoon of in de betreffende app via Toproutenetwerk.

Overige routes in de omgeving
In de omgeving vindt u meerdere verrassende routes. Bekijk alle routes via de website van Duin Horst & Weide. Enkele suggesties (ons hotel ligt dichtbij knooppunt 93):

  • Boerderijenroute Voorschoten en Wassenaar 15 kilometer
    Fiets via knooppunt 93 naar 88 en 84, volg hier de route zoals omschreven. De route vervolgt onder andere door een deel van de Horsten via de Raaphorstlaan en Horst en Voordelaan richting Voorschoten. In de Horsten zijn nog enkele prachtboerderijen uit de wederopbouw te vinden.
  • Koninklijke route 33 kilometer
    Deze 'oranje' fietsroute verbindt gebouwen of plaatsen die met het Koninklijk Huis te maken hebben. Zoals Landgoed de Paauw en De Horsten in Wassenaar en Huis ten Bosch, Paleis Lange Voorhout en het Binnenhof in Den Haag.
  • Wereldberoemd is Engelandvaarder en verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. Na een boek, film en musical volg je het verhaal van deze Soldaat van Oranje nu ook op de fiets. De 55 km lange route tussen Leiden en Den Haag brengt je naar belangrijke plekken uit zijn leven, van binnenstad tot bunkers.