Direct naar de contentDirect naar de footer
Archeon
Archeon
Corpus
Avifauna
Duinrell
Tikibad
Madurodam
Space Expo

Attracties en uitjes

In de omgeving bevinden zich vele attractieparken en activiteiten om uw dagje weg compleet te maken.

DE MOGELIJKHEDEN

De Keukenhof
Waar kunt u het beste van de zwoele lente geuren en kleuren genieten dan in de Keukenhof te Lisse. Meer dan 7 miljoen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloembollen zorgen er al 60 jaar voor dat Keukenhof het mooiste lentepark ter wereld is. Een unieke combinatie van bloemenshows, kunstobjecten, inspiratietuinen en speciale evenementen zorgen voor het ultieme voorjaarsgevoel. Maar ook zijn er verschillende binnententoonstellingen en speciale kinderroutes, waardoor de Keukenhof een succes voor groot en klein is. De reis naar de Keukenhof is al een hoogtepunt op zich, met fiets of auto. Op verschillende plaatsen kunt u de bollenvelden bewonderen. Tijdens de openingstijden bieden wij verschillende arrangementen aan.

Duinrell
Wilt u een spetterend dagje uit beleven? Dit kan in attractiepark Duinrell en het tropisch Tikibad met meer dan elf glijbanen en waterattracties. Van de Waterspin en de Splash tot de achtbaan Falcon en indoorspeeltuin Rick's Fun Factory. Op Attractiepark Duinrell is er voor iedereen veel te beleven.

Space Expo
Bij de Space Expo in Noordwijk kunt u en uw kinderen alles leren over de ruimtevaart. Er wordt onder andere veel verteld over het leven van André Kuipers in de ruimte tijdens de langste ruimte missie ooit met 193 dagen. U kunt het originele pak van zijn reis uit 2004 bekijken.

Madurodam
In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt. Hier komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. In Madurodam vindt u allemaal leuke interactieve 'doe-dingen'. Als bezoeker kruipt u bijvoorbeeld zelf in de huid van een piloot en leert u vliegen op Schiphol. En door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorgt u er samen voor dat het land erachter niet onder water komt te staan. Ook kunt u samen containers op een schip laden in de haven van Rotterdam.

Archeon
In het Archeon in Alphen aan de Rijn gaat u op ontdekkingsreis naar het verleden. In het Archeologiehuis is een informatieve film te zien over de vondsten uit Zuid-Holland. Op het terrein kunt u het kamp van de jagers verzamelaars bekijken en ontdekt u hoe het er 8.000 jaar geleden uit zag. Hierna komt u heel dicht bij de Romeinen door als echte Romein op ontdekkingstocht te gaan of te ontspannen in het verwarmde badhuis. U kunt uw dag afsluiten met een bezoek aan de Middeleeuwen.

Vogelpark Avifauna
Het vogelpark beschikt over meer dan 1.800 vogels die dagelijks te bewonderen zijn. U kunt vogelsoorten als de Helmkasuaris, Humboldt Pinguïn, Laplanduil en de flateuze flamingo aanschouwen. Het vogelpark heeft veel activeiten voor de jong en oud. Trek met het gezin door de Filipijnse jungle of aanschouwen het voeren van de vogels. Tussen de middag kunnen de ouders rustig bijkomen, terwijl de kinderen genieten van de grote speeltuin.

Louwman Automobiel Museum
Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privé-collectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderddertig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.

Attractiepark Drievliet
Drievliet gelegen te Rijswijk, was vroeger een plaats met landschappen en tuinen. In 1938 werd Drievliet geopend, met een theehuis, schommels en wippen. Drievliet is uitgegroeid tot een Attractiepark voor de jeugdige bezoekers. Het park kent 4 achtbanen. Drievliet dankt zijn naam aan de drie vlieten die daar gelegen zijn: de Vliet naar Leiden, Haagvliet en Delftse Vliet.

Corpus Leiden
U beleeft de 'reis door de mens' in groepen van maximaal 16 personen. Corpus werkt met vertrektijden. Gemiddeld om de 7 à 8 minuten vertrekt er 1 groep bezoekers (om 9.30 uur, 9.38 uur, 9.45 uur enzovoort). Wanneer u niet van tevoren een kaartje boekt, kan het voorkomen dat er aan de balie geen tickets meer beschikbaar zijn of dat u lang moet wachten voor er een plekje vrij is.

Sea Life Scheveningen
Ontdek de verrassende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen. Tijdens een wandeling langs ruim 45 aquaria ontmoet u bekende vissen als de kabeljauw en de kreeft, maar ook roggen en zeesterren! In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet de prachtige bewoners van de rivier de Amazone, waaronder de gevaarlijke piranha's. In de onderwatertunnel "Typisch Tropisch" ervaart u hoe het is een duik te nemen in de tropische zeeën. Omringd door 180.000 liter water ziet u een zeeschildpad, zwartpuntrifhaaien en prachtige koralen! Ontmoet ook onze otters Sien & Saartje.

Vlinders aan de Vliet Leidschendam
Vlinders aan de Vliet is een tropische (overdekte) vlindertuin in Leidschendam. 850 m2 kas heeft hij omgebouwd tot een ware jungle-vlindertuin met hierin honderden vlinders, vele kleine zaad etende vogel, waterdieren zoals vissen en schilpadden en natuurlijk vele bijzondere soorten bloemen en planten.