Direct naar de contentDirect naar de footer

Tante Tokkie
Pannenkoeken, ijs en natuurboerderij in één

Rechts achter het hotel ligt Tante Tokkie. Bij dit dier- en natuurvriendelijke natuurboerderij krijgt u een unieke inkijk in het leven van een boer en de daarbij behorende werkzaamheden. Maar het is meer dan alleen een boerenbedrijf met dieren, kaplaarzen en klompen. Hier kunt u uzelf namelijk ook te buiten gaan aan vele pannenkoeken bij het pannenkoekenrestaurant of genieten van huisgemaakt schepijs in de bijbehorende ijssalon. Grenzend aan het terras kunnen kinderen kunnen hun energie kwijt in de speeltuin.

Van de melk van onze schapen bereiden wij zelf kaas en yoghurt in de kaasmakerij. Dit alles in de groene omgeving van Voorschoten en perfect te combineren met een wandeling in De Horsten, een bezoek aan de naastgelegen natuurspeeltuin of een boodschap bij onze Valk Versmarkt.

Bezoek TanteTokkie.nl
Pannenkoeken

Pannenkoeken

Op de kaart staan ruim 40 soorten pannenkoeken. We bieden niet alleen de klassiekers aan, maar ook bijzondere 'wereldpannenkoeken', zoals een pannenkoek met pekingeend, bosui en Hoisinsaus en de 'Go Nuts' met notenpasta, banaan, crumble, honing en kokos. De pannenkoeken bestaan uit granen, haver, boekweit en gerst en hebben daardoor een beetje 'bite' en heel veel smaak.

Meer informatie & reserveren
Het restaurant

Het restaurant

Het restaurant is sfeervol ingericht met verschillende zitjes en originele accessoires. Neem bijvoorbeeld plaats op de varkenskrukjes bij de open haard of juist aan de ronde tafel onder de fancy lampenkap met de leuke schilderijtjes aan de muur. Het uitzicht over de natuurboerderij met op de achtergrond het geluid van blèrende schapen en balkende ezels, zorgen sowieso voor een bijzonder bezoek.

Meer informatie & reserveren
IJssalon

IJssalon

We weten dat je altijd trek kan hebben in een ijsje. Daarom kan je -het hele jaar door!- een ijsje halen in onze ijssalon. Onze ijsmeester zorgt dagelijks voor 24 smaken huisgemaakt ijs. Een keuze maken is dus wel lastig, want ga je voor één van de vertrouwde smaken zoals aardbei, citroen of pistache, of probeer je één van de exclusievere smaken zoals Salty Caramel, Kinder Bueno of Marshmallow? Hoe dan ook, we zullen je niet teleurstellen; lekker zijn ze sowieso!

Meer informatie
Feesten en partijen

Feesten en partijen

Op de 1e etage bevindt zich een ruimte die te gebruiken is voor elke gelegenheid. Alleen de sfeer van de zaal zorgt er al voor dat het een geslaagde dag wordt. Van een kinderfeestje tot een familieborrel, van een bedrijfsreceptie tot een verjaardagslunch of huwelijksdiner: Tante Tokkie verzorgt het!

Meer informatie
Speeltuin

Speeltuin

Direct aan het terras kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de speeltuin, compleet met schommels, een wipwap, glijbaan en trampoline. Ideaal voor kinderen om hun energie kwijt te raken en nieuwe vrienden te maken, terwijl jij nog lekker van je maaltijd of drankje geniet.

Meer informatie
Natuurboerderij

Natuurboerderij

Rondom het restaurant is van alles te beleven. Wandel door de weide en laat je verrassen door de verschillende dieren die we hebben rondlopen. Bezoek bijvoorbeeld de schapen in de wei of kijk hoe ze gemolken worden door de boerinnen. De geiten, inclusief de Nubische geiten met schattige hangoren, kan je op verschillende plekken vinden, zelfs ín de hooiruiven. In de modderpoel wroeten de varkens tussen de eenden en in de weide bij de scharrelende kippen lopen de mini-varkens Billy en Beer.

Meer informatie
Kaasmakerij

Kaasmakerij

De ooilammen houden we voor de opfok tot melkschapen. Nadat zij hun eerste lammeren werpen, kunnen de schapen voor het eerst gemolken worden. Deze melk verwerken we tot kaas in de eigen kaasmakerij. Wist je dat je van 6 liter schapenmelk 1 kilo kaas kan maken?

Als u geluk heeft kunt u tijdens uw bezoek vanachter de glazen wand meekijken met het proces.

Meer informatie

Sfeerimpressie