Direct naar de contentDirect naar de footer

Tante Tokkie: Pannenkoekenrestaurant, ijssalon en natuurboerderij

Om te reserveren en de menukaart te bekijken, klikt u hier.
Volg Tante Tokkie via Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes.

Pannenkoekenrestaurant en ijssalon Tante Tokkie
Tante Tokkie bevindt zich achter Hotel De Gouden Leeuw. We zullen hier in de toekomst ongeveer 50 verschillende pannenkoeken gaan serveren. Ook bevindt zich hier een ijssalon met de lekkerste, zelfgedraaide ijsjes.

De ijssalon is geopend als Take Away, dagelijks van 10:00 tot 21:00uur.
's Middags kunt u pannenkoeken bestellen en zelf plaats nemen op het terras. Een tafel binnen kunt u reserveren vanaf 16:00 uur.

Natuurboerderij
Dit kleinschalige dier- en natuurvriendelijke boerenbedrijf geeft een unieke inkijk in het leven van een boer en de daarbij behorende werkzaamheden. Het houden van kleinvee in de natuurlijke omgeving zal hier centraal staan. Denk hierbij aan schapen, varkens en kippen.

De dieren en hun producten
Sinds oktober 2019 hebben we kippen gehuisvest in een kippencaravan. De kippen zijn de zusjes van het legpluimveebedrijf Van de Vis, welke alle Van der Valk Exclusief restaurants voorziet van vrije uitloop eieren. Deze kippencaravan is van buitenaf een mooi uitziend chalet. Van binnen is de kippencaravan volledig ingericht naar de behoeften van de kip met voer, water, legnesten, zitstokken en scharrelmogelijkheden. Overdag kunnen de kippen naar buiten om rond te scharrelen in het gras. ’s Avonds komen de kippen uit zichzelf naar binnen om de nacht veilig door te brengen. Onze kippen zijn gelukkig en blije, gezonde kippen produceren betere eieren en dat proeft u.

De energie die in de kippencaravan nodig is, wordt geproduceerd door de zonnepanelen. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt als drinkwater. Voeding scharrelen de kippen zo veel mogelijk in de uitloop bij elkaar. Door de caravan regelmatig te verplaatsen raakt het voer voor de kippen niet op. Een natuurlijker en verser ei kan bijna niet!

De schapen hebben halverwege maart de eerste lammetjes gekregen. De schapen worden opgefokt tot volwassen melkschaap. De melk wordt verwerkt tot kaas en yoghurt. De productie hiervan kunt u als gast meemaken via onze glazen wand.

Renske & Sep
Op de foto zie je boerin Renske met hond Sep. Sep is een Friese Stabij die Renske en de bezoekers gezelschap gaat houden op de boerderij. Renske is altijd al graag tussen de dieren geweest. Na haar stage op een kleinschalige melkveehouderij die open was voor bezoekers, wist ze dat zij dit zelf ook wilde. Dat het nu mogelijk is, is voor haar een droom die werkelijkheid wordt. Het mooie van een kleinschalige melkveehouderij is dat Renske naast het werk op de boerderij, ook tijd heeft om vragen van gasten te beantwoorden. Renske en Sep zijn nu al elke dag te vinden op het terrein. Zie je ze lopen en heb je een vraag, schroom dan niet om Renske aan te spreken.