Direct naar de contentDirect naar de footer

Tante Tokkie: Pannenkoekenrestaurant, ijssalon en natuurboerderij

In verband met de overheidsmaatregelen omtrent het Coronavirus is Tante Tokkie gesloten tot nader order.

Om te reserveren en de menukaart te bekijken, klikt u hier.
Volg Tante Tokkie via Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes.

Pannenkoekenrestaurant en ijssalon Tante Tokkie
Tante Tokkie bevindt zich achter Hotel De Gouden Leeuw, rechts van Ivy Boutique Wellness. Met een ruime keuze uit meer dan 40 verschillende pannenkoeken is het zeker een bezoekje waard. U kunt bij de ijssalon terecht voor de lekkerste, zelfgedraaide ijsjes met de meest uiteenlopende smaken zoals Salty Caramel, Kinder Bueno of Marshmallow. Maar natuurlijk bieden wij ook vertrouwde smaken. Denk hierbij aan aardbeien, citroen en pistache ijs.

Natuurboerderij
Dit kleinschalige dier- en natuurvriendelijke boerenbedrijf geeft een unieke inkijk in het leven van een boer en de daarbij behorende werkzaamheden. Het houden van kleinvee in de natuurlijke omgeving zal hier centraal staan. Denk hierbij aan schapen, varkens en kippen.

Sinds oktober 2019 hebben we kippen gehuisvest in een kippencaravan. De kippen zijn de zusjes van het legpluimveebedrijf Van de Vis, welke alle Van der Valk Exclusief restaurants voorziet van vrije uitloop eieren. Deze kippencaravan is van buitenaf een mooi uitziend chalet. Van binnen is de kippencaravan volledig ingericht naar de behoeften van de kip met voer, water, legnesten, zitstokken en scharrelmogelijkheden. Overdag kunnen de kippen naar buiten om rond te scharrelen in het gras. ’s Avonds komen de kippen uit zichzelf naar binnen om de nacht veilig door te brengen. Onze kippen zijn gelukkig en blije, gezonde kippen produceren betere eieren en dat proeft u.

De energie die in de kippencaravan nodig is, wordt geproduceerd door de zonnepanelen. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt als drinkwater. Voeding scharrelen de kippen zo veel mogelijk in de uitloop bij elkaar. Door de caravan regelmatig te verplaatsen raakt het voer voor de kippen niet op. Een natuurlijker en verser ei kan bijna niet!

De schapen hebben halverwege maart de eerste lammetjes gekregen. De schapen worden opgefokt tot volwassen melkschaap. De melk wordt verwerkt tot kaas en yoghurt. De productie hiervan kunt u als gast meemaken via onze glazen wand.

Openingstijden
Natuurboerderij/kaasmakerij
Van maandag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

IJssalon en pannenkoekenrestaurant
In verband met de huidige maatregelen omtrent Corona, is Tante Tokkie gesloten. U kunt wel dagelijks tussen 11:00 en 18:00 uur een ijsje, poffertjes, appeltaart en een kopje koffie afhalen.