Direct naar de contentDirect naar de footer
Powered by GooglePowered by Google

Duurzaamheid

Hotel De Gouden Leeuw streeft ernaar zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Zo gebruiken wij overal in het hotel LED-verlichting, gebruiken wij zo min mogelijk monoverpakkingen, gebruiken wij duurzaam papier en schoonmaakmiddelen met een milieukenmerk. Op het terrein vindt u diverse oplaadpunten voor elektrische auto's.

De nieuw gebouwde panden op ons terrein (Valk Versmarkt, Ivy Boutique Wellness en de Tante Tokkie) leveren op dit moment energie aan Hotel De Gouden Leeuw. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van de zonnepanelen op het dak van Valk Versmarkt, alsmede via de warmtepompen welke het water in het hotel en het zwemwater in de Wellness verwarmen. Omdat dit een volledig elektrisch systeem is, is gedurende dit proces geen gas benodigd.

Bekijk hier meer informatie over Van der Valk en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Het hotel beschikt over het Green Key Gold certificaat. De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Van der Valk is tevens uitgeroepen tot meest duurzame hotelketen van Nederland in 2020. Sustainable Brand Index is Europa's grootste, onafhankelijke merkonderzoek naar duurzaamheid. In de resultaten van 2020 staat Van der Valk op de 60e plek van de 176 onderzochte bedrijven in Nederland. Van alle hotels staat Van der Valk bovenaan en is dus als winnaar uit de bus gekomen.